Hjemmelavet Rødkål Deluxe

Skal rødkålen være ekstra lækker så prøv denne deluxe udgave med mere af alting.

  • 1/3 stk Rødkåls hoved
  • 150g Kirsebær
  • 2 dl Kirsebærsaft el. anden frugtsaft
  • 1 dl Rørsukker
  • 1,5 dl Æble eddike
  • 4 stk Nelliker
  • 3 kviste Frisk timian
  • Salt
  • Peber

Tag de yderste blade af rødkålshovedet. Flæk kålhovedet i 1/8. Lad stokken sidde, så er det nemmere at styre, når du skal snitte. Snit det fint – men selvfølgelig ikke stokken.

Kom rødkål og alle andre ingredienser i gryden men kun ca. halvdelen af kirsebærsaften. ca. 1 dl sukker, salt peber og timian. Lav en lille pakke af et kaffefilter eller gazebind og kom nellikerne i så de er til at finde når rødkålen er færdig.

Varm rødkålen op under omrøring. Skru ned og lad kål simrer i ca. 60 min. Rør i kålen undervejs og fyld evt. mere saft på – den må ikke koger tør.

Når kålen er mør – tag nellikerne og timiankvistene op. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber. Med en hulske anrettes rødkålen i en skål uden for meget væde.

Skriv et svar