Oksemørbrad i lufttørret skinke

Oksemørbrad i lufttørret skinke er simpelthen fantastisk. Det er ikke nemt at lave, men det er tilgengæld alle pengene og minutterne værd.

  • ½ stk Afpudset Oksemørbrad
  • 200g Suffléfars (se filmen)
  • 6-10 skiver Lufttørret skinke
  • 3-4 kviste Timian
  • 1 stk Skalotteløg
  • Salt

Afpuds mørbrad og skær et stykke af der passer i bredden til, at den kan rulles ind i film og at filmen kan lukkes i enderne som en knallert.

Hak skalotteløg fint.

Rul film ud på køkkenborde. Lad det sidde på rullen. Læg skinken ud på filmen så det passer med bredden af mørbraden og det kan nå hele vejen rundt.

Smør suffléfars i et jævnt lag på skinken. Glat farsen med en fugtig kniv eller palette. Drys med skalotteløg, timian (uden stilke), salt og peber. Se filmen om at lave sufflefars.

Mørbraden rulles stramt ind i film – gerne i mange lag. Skær ca. 2×30-35 cm film af rullen og saml det som en snor. Enderne snørers sammen så det ligner en nytårsknallert.

Stegen pocheres i 60 grader varmt vand til kernetemperaturen på mørbraden er 58 grader (brug et stegetermometer), det tager ca. 2-3 timer. Lad den trække i 10-15 min. Pil filmen af stegen og dup den tør.

Varm en stegepande op med olie og brun mørbraden til den er jævnt gyldenbrun på alle sider. Steg evt. hele timiankviste og hvidløgsfed med skal på sammen med.

Anret dit tilbehør på en tallerken. Skær mørbraden i fire lige store skiver.

Opskrift udarbejdet af Michael Christensen, Restaurant Kopp og Co, Hals

Skriv et svar