Sherry sild

Hjemmelavet sherry sild – en klassiker på frokostbordet. Her en hjemmelavet version som kan laves med et minimum af forberedelse. Kan i øvrig hurtigt laves om til at blive en portvins sild.

  • 3-4 stk Kryddersild
  • 10 stk Hvide peberkorn
  • 8 stl Sorte peberkorn
  • 1 spsk Kapers
  • 3 spsk Hvid lagereddike
  • 1 dl Rørsukker
  • 1 ½ dl Sherry
  • ½ dl Vand

Sherry sild skal trække i min. 24 timer for at få en god og lækker smag.

Eddike, sukker og vand kommes i en gryde. Der tilsættes sherry, kapers, hvide og sorte peberkorn. Det hele bringes langsomt i kog.

Lad lagen køle af. Sildefilter skylles – duppes tørre og lægges i sherry lagen.

Anretning. Sildene skæres i mundrette stykker og anrettes i en skål med dild, hakkede løg og kapers sammen med et par skefulde af lagen.

Tip: udskift sherry med portvin – det er en superlækker variant. Tilføj evt en skive appelsin eller 2 til jul.

Skriv et svar