Kalkun fond

Når du alligevel skal stege kalkunen er det nemt også at lave fond – det giver langt den bedste sovs.

  • Vinger, kråse, hals og indmad
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Gulerod
  • ½ stk Porre
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 1 kvist Timian
  • 1 dusk Persille
  • 1-2 stk Laurbærblade
  • 1 håndfuld Selleriknold
  • 8-10 stk Peberkorn
  • 7.5 dl Vand
  • Salt, Peber
  • Olie til stegning

Hak eller flæk vingerne og halsen i mindre stykker. Varm en stor gryde op med olien og brun kalkun stykkerne af i ca. 5-10 min.

Vask og skræl grøntsagerne. Skær dem ud i grove stykker. Lad skallen sidde på løget – det giver farve. Put hele herligheden i gryden sammen med kalkun stykkerne og lad det brune i 5-10 min. Hæld vand på så det dækker og kog fonden op. Lad fonden simrer ved svag varme i 60 min. Smag fonden til med salt og peber.

Fonden hældes igennem en sigte og den er klar til brug.

Skriv et svar