Stegt kalkun

Se dette indslag og lær hvordan du steger din kalkun. Så bliver den saftig og lækker og ikke tør og kedelig.

  • 1 stk Kalkun
  • 1 portion Stuffing

Skær de to yderste led af vingen ved at skære igennem leddet. Vingespidserne kan bruges til at koge fond

Rens kalkunen grundigt inde i skroget for blod og rester af indvolde skyl – det sidste ud under rindende vand og tør fuglen af med en papir serviet.

Fyld fuglen med stuffing/fyld og snør den sammen. Snøren kan købes i alle supermarkeder. Skær ca. 1.5m af og læg det dobbelt og find midten af snoren. Læg fuglen med brystet opad og halsen ud ad. Læg snoren oven på halsen og før den ned til lårene via vingerne og op til brystsiden – bind en knude. Sørg for at snoren er stram. At snøre kalkunen er med til at holde på saften.

Skær evt. gumpen af og krydder overfladen med salt og peber. Læg fuglen i et ovnfast fad med brystet op ad og hæld lidt vand ved. Sæt den i en forvarmet oven ved 185 grader i ca. 2 time. Ca. hvert 20. min. pensles den med olie. De sidste 20 min skrues ned til 140 grader.

Tag fuglen ud af oven og tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Stik termometeret ind ved et ben i låret eller ved brystet. det skal vise 75-80 grader. Sæt det gerne i fra starten af stegningen, derved kan du holde øje med at den ikke får for meget.

Lad fuglen hvile i ca. 20 min. inden udskæring – det bliver den ikke kold af.

Skriv et svar