Gløgg ekstrakt

Gløgg lavet på hjemmelavet ekstrakt smager af mere og meget bedre end købt ekstrakt – det kræver lidt tid, men er det hele værd.

  • 2 stk Hel kanel
  • 8 stk Kardemomme frø
  • 6 stk Nelliker
  • 3 stk Stjerne anis
  • 3 tsk Sukker
  • 1 stk Appelsin, usprøjtet
  • 1 stk Citron, usprøjtet
  • 7.5 dl Vand
  • 1 håndfuld Rosiner

Sæt en gryde over med vandet. Skallen og saften af en halv citron og appelsin kommes i sammen med resten af ingredienserne.

Varm blandingen op til kogepunktet og skru her efter ned. Lad det simre under låg i 60 min. Rør i det i ny og næ.

Hæld blandingen i en skål, dæk den til og lad den trække i min. 4 timer. Den bliver bedst, hvis den står til dagen efter.

Blandingen sies og er klar til brug i forholdet 1 del ekstrakt til 3 dele rødvin.

Et tip. Samtidig med at du laver ekstrakten sætter du rosiner i blød i enten snaps, rom, portvin eller vodka. Det giver en ekstra og fantastisk smag til gløggen.

Skriv et svar