Risengrød til Ris a la Mande

Risengrød til Ris a la Mande skal koges lidt anderledes en almindelig risengrød – til gengæld får du en virkelig lækker Ris a la mande.

  • ¾ dl Grødris
  • 5 dl Mælk
  • 2 spsk Sukker
  • ½ stang Vanilje

Mælken hældes i gryden. Marven trykkes eller skrabes ud af den halve vanilje stang. Marv og stang kommes i gryden. Sukker drysses over mælken, så det dækker hele bunden. Dette er et trick der gør, at man kan undgå, at mælken brænder på under opvarmning. Undgå at rører i det, før du tilsætter risene.

Mælken varmes op under jævn, ikke for høj varme. Når mælken begynder at boble, tilsættes risen og der røres rundt så risen ikke klumper eller brænder fast. Mælken bringes igen til kogepunktet — ikke over. Her efter skrues ned og grøden simrer ved svag varme. Mælken må kun lige boble let.

Grød til ris a la mande må ikke blive for tykt — så rør jævnligt i grøden. Når grøden er færdig tages vanilje stangen op. Hæld grøden i en skål til afkøling. Hvis du lader den afkøle i gryden kan evt. brændt grød give misfarvninger og smag.

Du kan med fordel lave grøden dagen før og røre ris a la Mande sammen om formiddagen. Så er der en ting mindre at tænke på.

Skriv et svar