Stenbiderrogn – sådan renser du den selv


Stenbiderrogn kan købes spiseklar – men hvis du vil yde en lille indsats selv, kan du spare mange penge ved selv at rense stenbiderrognen. God fornøjelse.

Pil rognen fra hinanden og læg den i en skål.

Hæld rigeligt med vand over og pisk let med et piskeris i ca. 30 sekunder af gangen. Rognen vil løsne sig fra hinderne — tag dem fra løbende. Når alle hinderne er taget fra, lad skålen stå i ca. 1 min.

Rognen falder til bunden — urenheder flyder til toppen. Hæld forsigtig overskydende vand fra og fjern de sidste urenheder der måtte ligge i toppen af rognen.

Hæld rognen igennem en fintmasket sigte og lad dem dryppe af i min. 5 min. Salt stenbiderrognen let og den er klar til servering — evt. med kartoffelblinis.

Se her hvordan du laver lækre kartoffelblinis og her hvordan du anretter stenbiderrogn med kartoffelblinis.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

2 responses to “Stenbiderrogn – sådan renser du den selv

  1. Pingback: Klassisk stenbiderrogn | Madhjælp·

  2. Pingback: Lækre kartoffelblinis | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s