Kransekagetop – kransekage i etager

At lave kransekagetop, altså kransekage i etager, kræver omhyggelighed – til gengæld smager det superlækkert, og ser flot ud.

  • 500g Kransekagemasse (10 personer)
  • 50g Chokolade

Lav en portion kransekagemasse. Se indslag om at lave kransekagemasse.

Varm ovnen op til 240 grader — over/undervarme.

Kransekagemængden afhænger af hvor mange etager, din kransekage skal være. Du skal beregne ca. 50g kransekagemasse pr. person. Bagermester Kristinn Kristinsson anbefaler, at lave til minimum 10 personer.

Vej kransekagemassen af i de mængder der svarer til det antal etager, du skal bruge. Eks. Etage 0 = 30g og 11,5cm lang og 1,5cm bred. Skal du lave øger du længden med 2cm og mængden med 10g pr etage.

TIP. Læg et stykke bagepapir over tegningen så kan du rulle kransekagemassen ud direkte på tegningen.

Den enkelte pølse skal være tyk i bunden og spids i toppen. Med håndroden trykkes pølserne, så de får form af en aflang trekant. Den brede ende trykkes let med bordet, så den står stabilt.

Form en cirkel med den aflange trekant. Med en kniv skæres et lille skråt snit i hver ende, således at de får en pæn samling. Glat samlingen med kniven. Sæt alle etagerne på den samme bageplade.

Sæt en bageplade oven på etagerne. Tryk ganske let på den således at alle etagerne får samme højde.

Etagerne bages. Straks pladen sættes i ovnen sænkes temperaturen til 225 grader. Bages i 7-10 minutter. Hold øje med dem undervejs. Ringene skal være gyldne men ikke brune. TIP — Brug evt. dobbelt bageplade så ringene ikke bliver branket i bunden.

Lad etagerne afkøle helt. Lad dem evt. stå i fryseren natten over det gør kransekagen endnu bedre. Dekorer med glasur.

Smelt chokoladen i vandbad. Bunden af nederste kransekageetage dyppes først, og trykkes fast på serveringsfadet. Bunden af den næste etage dyppes og placeres oven på den nederste etage. Pas på ikke at komme for megen chokolade på. Drej tallerken rundt så kan du se, om etagerne er placeret lige ovenpå hinanden. Etagernes samling placeres forskudt – det ser pænest ud. Denne procedure gentages med alle etagerne.

Opskrift udarbejdet af Kristinn Kristinsson, Food College Aalborg
Råvare er leveret af Aalborg Chokoladen. Besøg dem her www.aalborgchokoladen.dk

0 kommentarer til “Kransekagetop – kransekage i etager”

Skriv et svar