Hjemmelavet smør – opskrift på hjemmekærnet smør


Se her hvordan du laver hjemmelavet smør. Du skal bare bruge:

  • 1/2 halv liter fløde
  • lidt salt

Hæld en halv liter fløde i en foodprocessor og tryk start. Nu skal du bare vente.

Når det bliver til flødeskum er du godt på vej. Vent lidt mere. Og pludselig – efter ca. 3-5 minutter – sker magien. Massen skiller i SMØR og i kærnemælk. Gem kærnemælken i en beholder.

Det er en smule kærnemælk tilbage i smøret, det kan du vaske ud med lidt koldt vand. Skift vandet til det er helt klart.

Skrab smøret over i en tæt sigte så den sidste kærnemælk sies fra – det tager ca. en time.

Tilsæt lidt salt. Bland det hele godt sammen. Læg smøret i en lille beholder. Og sæt det så i køleskab. Det kan holde sig friskt og lækkert i ca. en uge.

Kærnemælken kan du drikke som den er. Eller du kan bruge den til bagnig.

Læg smøret på nybagt rugbrød eller alpebrød.

2 responses to “Hjemmelavet smør – opskrift på hjemmekærnet smør

  1. Pingback: Hjemmebagt rugbrød | Madhjælp·

  2. Pingback: Lækkert alpebrød opskrift | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s