Risotto milanese


Risotto Milanese er meget delikat og lækker risotto med oksemarv og safran. En klar vinder hos familien og gæster.

Se først hvordan du laver Basis Risotto.

Opskrift per 1 person:

  • 50 gr. Basis Risotto
  • 20 gr. Smør
  • 20 gr. Frisk revet parmesan
  • ½ liter hønsebouillon
  • Ca. 20 stk Safran tråde
  • 50 gr. oksemarv

Varm hønse bouillon op og hav den stående klar ved siden panden på lavt blus.

Skrab marven ud af benet på en lun pande og lad det smelte lidt. Tilsæt basis risotto og rør godt rundt. Hæld hønse bouillon på så det dækker og tilsæt evt. mere hvis det behøves. – Sørg for at røre rundt jævnt og hele tiden så risene absorberer væden jævnt.

Kom safrantråde i og lad dem koge med det giver en fantastisk gylden gul farve.

Hele stykker marv ristes sprød på en pande – ca. 5 min.

Når risene er al dente tilsættes frisk revet parmesan. Den skal ikke koge med bare smelte ud i risene.

Husk at risene koger videre når du slukker for blusset – server derfor straks.

Beregn ca. 50 gr. risotto pr. person.

Vært: Mikele Volpi, Restaurant San Giovanni

One response to “Risotto milanese

  1. Pingback: Basis risotto | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s