Rødvinssauce med champignon


Lækker rødvins sovs som kan bruges til både steg og fugl og så er den enkel at lave

  • 250g Champignon
  • 3,5 dl Okse, grøntsags-, hønse Bouillon el. Fond
  • 3 spsk Olie
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 2 spsk Tomat puré
  • 1,5 dl Rødvin
  • 1 dl Piskefløde

Rens Champignon og skær dem i skiver.

Varm olien op i en gryde eller sautér pande. Svits løg og hvidløg til de er bløde ved medium varme.

Skru op for varmen og tilsæt champignon og vend dem sammen med løgene. Trick: lad være røre panden i nogle minutter så undgår du at champignon safter.

Tilsæt tomat koncentrat og bland det godt sammen. Rødvinen hældes i og det koges godt igennem ca. 4-5 min. Tilsæt boullion/fond og kog igennem. Smag til med salt og peber og lad sovsen koge ind/reducere i ca. 10 min. Hæld fløde i og varm den godt igennem og smag på den. Lad den koge ind/reducere i ca. 5 min. det gør, at den bliver lidt tykkere.

Hvis man vil have sovsen tykkere kan den jævnes med maizena.

One response to “Rødvinssauce med champignon

  1. Pingback: Rødvins Sauce med svampe | Vintinget·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s