Sherry – oliven sovs

Sherry oliven sauce er en meget kraftig sauce som er designet til rødt kød. Prøv den eksempelvis til en oksemørbrad.

  • 1 dl Sherry
  • 1 stk Skalotteløg
  • 0,5 dl Balsamico
  • 1 tsk Sukker
  • 1 spsk Hakket purløg
  • 4 dl Kraftig oksefond
  • 1 skefuld Smør
  • 1 spsk Hakket sort oliven

Smør og løg sauteres let i 30-40 sekunder. Tilsæt sukker og balsamico og lad det koge ind. Det skal blive karamelagtigt.

Tilsæt sherry og oksefond – lad det koge ind i nogle minutter.

Hak purløg og oliven. Bland begge dele i lige før servering.

Opskrift udarbejdet af Michael Christensen, Restaurant Kopp og Co, Hals

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *