Bagte skalotteløg med æbler er designet som tilbehør til fisk – især de hvide slags. Bag løgene, hak æblerne og rør det hele sammen i gryden. Det er i sandhed nemt og hurtigt at lave.
- 8 stk Små skalotteløg
- 1 sjat Æble eddike
- 1 sjat Tør hvidvin
- 1 tsk Sukker
- 20g Smør
- Olie til stegning
Varm ovnen op til 170 grader. Læg skalotteløgene i et ovnfast fad og bag dem i ca. 20 min til de er møre. Pil skrællen af.
Hak æblet i superfine små tern — behold skrællen på. Dryp evt. med en lidt citron så de ikke bliver brune.
Varm en lidt olie op i en gryde og kom løgene i – gryden skal være godt varm. Tilsæt æbleeddike og hvidvin og lad det koge næsten væk. Der skal ikke bruges mere, end det næsten fordamper, når det bliver tilsat. Kom sukker i. Smørret smeltes sammen med løgene. Når smørret er smeltet og hænger ved løgene tilsættes æbletern og retten er klar til servering.
Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen