Fisk og kvalitet – sådan tjekker du om fisken er frisk.


Hvordan ved man, om fisken er helt frisk? Fiskeekspert Tonny Kristensen forklarer, viser og fortæller, hvordan du kan se, rører og lugte dig frem til, om fisken er frisk eller ej.

Øjene: Skal være klare og stå frem. De må ikke være indsunkne og mat/mælket.

Gæller: skal være helt røde. Må ikke være brunlige og smattede.

Kød: Fiske skal føles stiv og trykker du ned i kødet skal det springe tilbage. Fisken skal føles fast. Den må ikke føles blød og løs i kødet

Lugt. Fisken skal dufte af frisk hav — lugter den af fisk skal den ud eller retur til fiskemanden.

Fillet: Filleten må ikke være løs, blød og gulllig i kødet. Er det tilfældet skal den retur til fiskehandleren.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s