Klargøring af Jomfruhummer haler


Jomfruhummere, uanset om de er friske eller frosne, skal gøres klar til brug. Det er lige præcist hvad dette indslag viser.

Frosne jomfruhummere skal naturligvis tøs op først i køleskab. Hvis det er hele jomfruhummere vrides halen og hoved fra hinanden.

Helt friske haler lægges evt. i fryseren i ca. 20 min. – det gør dem meget lettere at pille.

Tryk siderne på halerne sammen så det giver et knæk og pil skallen af – slut ved halen. Hold fast i halens skal og træk kødet ud – tarmen (lang og sort) skulle meget gerne blive siddende på skallen. Hvis ikke den følger med ud, skæres den fri og halen skylles i koldt vand.

Hvis du skal lave jomfruhummersuppe skal du gemme både hoved delen og skallerne fra halen. Se indslag om jomfruhummersuppe.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s