Pandekage dej


Pandekager. Der findes mange forskellige udgaver af pandekager – denne opskrift er en grundopskrift, som kan varieres næsten uendeligt. Pandekager er altid et hit både til voksne og børn.

  • 400g Hvedemel
  • 1 spsk Sukker
  • 1½ knivspids Salt
  • 3 stk Æg
  • 4 dl Mælk
  • 1 dl Øl
  • Smør til stegning

Muligheder for at tilsætte:

  • 1 tsk Stødt kardemomme
  • 1 tsk Reven citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk Reven appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk Stødt kanel
  • Tilbehør
  • Vanilje is
  • Syltetøj

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.

Æg og mælk piskes let sammen og blandes i melet.

Pisk dejen godt sammen, med pisker og rør øllet forsigtigt i (øllet giver luftighed og smag).
Lad dejen trække ca. 15 min.

Dejen skal være lind – altså til at hælde. Der bliver ca. 10-12 pandekager og de bages til de er gyldne ved middel varme.

Sådan steger du pandekager

One response to “Pandekage dej

  1. Pingback: Sådan steger du pandekager | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s