Lækker og hurtigt tilberedt pasta sauce fra syd Italien med aubergine og ansjos.
- 300g Pastaskaller
- ½ stk Løg
- ½ stk Aubergine i tern
- 1 fed Hvidløg
- 3 stk Ansjos filet – saltet og tørrede
- 1 spsk Sorte oliven, hakket
- 1 spsk Tomat pasta
- 1 stk Flådede tomat
- 8-10 stk Basilikum blade
- 1 spsk Oliven olie
Kog pastaen al dente og skyl den under kold vand.
Hak og snit alle ingredienserne på forhånd.
Kom olien i en varm pande og tilsæt løg og tomatpasta og lad det sautere (simre) under omrøring i et par minutter. Hvidløg kommes i panden. Det må ikke tage farve. Tilsæt de sorte oliven og ansjoserne – de vil smelte af sig selv. Kom dernæst auberginerne i. Sørg for hele tiden at røre i panden. Mas de flådede tomater ud i retten og tilsæt resten af tomatsaften. Flå basilikum bladene og kom dem i retten. Kom den forkogte pasta i og lad den suge noget af saucen i sig – og den er klar servering.