Lær om øl: undergæret


Hvad er en undergæret øl? Se indslaget og få svaret.

Definitionen på en undergæret øltype er, at den er gæret med en gærkultur der spiser alle sukkerstofferne. Når sukkerstofferne er spist falder gæren til bunds.

Pilsner eller lager. Er den mest almindelige og kendte øl vi har. Den har en lys farve og et næsten hvidt skum. Hæld den op så der kommer godt med skum. Alkoholprocenten er omkring 4.5.

Classic. Er også en pilsner men er lavet med en mørkere malt, der giver en mørk og flot gylden farve. Smagen er mere fyldig og kraftig og den har typisk samme alkoholprocent som en pilsner, ca. 4.5, som en almindelig pilsner.

Bock. Lidt mørkere og med kraftigt skum og højere alkoholprocent, ca. 6%, Mønster malt giver en kraftig smag og lidt mere sødme. Kan drikkes til en god bøf eller stuvninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s