En moderne udgave af den klassiske kogte torsk er denne ovnbagte udgave. Lav den med traditionelt tilbehør eller glaseret rødbeder.
- 1,2 kg Fersk Torskefilét
- 75g Smør
- 1 tsk Ristet bacon, hakket
- 20g Revet peberrod
- ¼ tsk Fiskesennepspulver
- 1 stk Æg — hakket
- ¼ tsk Reven citronskal
- Sukker
- Salt
Varm ovnen op til 180 grader.
Del fileten i 4 lige store stykker. Halestykket deles ligeledes i fire stykker. Stykkerne skæres halvt igennem og foldes, således at de bliver lige høje med de reelle midterstykker.
Topping. Baconstykker, revet peberrod, sennepspulver, hakket æg, og revet citronskal blandes med smør. Det er en god ide, at tage smørret ud af køleskabet 15-20 min. i forvejen. Læg torskestykkerne i ovnfast fad smurt med olie. Drys fiskestykkerne med ganske lidt salt og sukker. Fordel topping ud over fisken. Lad dem trække, i ca. 20 min.
Smørmasse fordeles over torskestykkerne.
Fiskestykkerne bages ved 180 grader i 12-14 min.
Er fisken mør? Brug en kødnål til at stikke i fisken med. Går den lige igennem er den mør. Er der modstand er fisken endnu ikke klar. Serveres med glaseret rødbeder.
Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen
Hej Madhjælp. Fantastisk godt madprogram for mig som begynder, det var ikke for tidligt jeg er 76 år, jeg er god til at lærer visuel, men har svært ved at læse mig til om det er til 2 pers. eller fire, vil det være muligt at skrive de i de enkelte opskrifter, det kan jo nemt være mig der ikke har set ordenlig efter. Jeg er meget begejstret over det jeg ser i jeres opskrifterog det giver mig mod til at lave god og jeg glæder mig hver gang. Undskyl hvis jeg ikke har set ordenlig efter, men meget ros skal i have. Tak
Kære Svend Aage Madsen
Tak for dine ord om Madhjælp.dk. Denne ret er til fire personer. Vi skal nok blive bedre til at skrive til hver enkelt ret. Hav en dejlig dag. Kh Anders, redaktør.
Hi there to every single one, it’s really a nice for me to
pay a quick visit this web site, it consists
of valuable Information.