Klassisk torsk med tilbehør

En af de mest traditionsrige nytårs retter er kogt torsk med tilbehør. Her i videoen kan du se hvordan den tilberedes – så er du sikker på at fisken ikke bliver tør.

  • 1 stk Torsk i skiver
  • 1-2 skiver Rødbeder
  • 2 tsk Revet Peberrod
  • 2 tsk Stegt bacon i tern
  • 2 tsk Hakket kogt æg
  • 2 tsk Salt
  • 2 stk Laurbær
  • 15-20 stk Peberkorn
  • 2 L Vand

Vandet bringes i kog og laurbær, peberkorn og salt tilsættes.

Torsken kommes i vandet — simrer koger ved laveste blus i ca. 10 min. Kogetiden beregnes fra vandet kommer i kog efter fisken er kommet i. Mindre stykker koges med de sidste minutter. Lad fiskestykkerne hvile i vandet 6 min.

Med en kødnål stikker du i fisken helt inde ved benet — er der modstand er den ikke helt mør. Går den glat i gennem er den mør.

Det store ben i fisken fjernes forsigtigt og tallerkenen anrettes med rødbede, revet peberrod, bacon tern, hakket kogt æg og sennepssovs.

Se i øvrigt indslag om fisk og kvalitet.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerle

Skriv et svar