Klargøring af torsk


Torsk er en rundfisk og det er absolut den nemmest fisk at have med at gøre når den skal renses og klargøres — se her hvordan.

1 stk friskfanget torsk

Tjek at fiske er frisk. Øjnene skal være klare og gællerne røde. Fisken skal dufte af hav — ikke fisk. Se i øvrigt indslag om fisk og kvalitet.

Find det bløde punkt lige bag hovedet — skær det af med en savtakket kniv. Rejs finnerne op og klip dem alle af — det er lettest at klippe modsat den vej de folder ud. Skær halefinnen af. Under rindende vand renses fisken — bruge skaftet af en ske og skrab alle blodrester ud. Træk det sorte lag af.

Skær torsken i skiver på ca. 3-4 cm skær bug stykket af – der er ben i.

Husk god hygiejne og vask alle redskaber og skærebræt grundigt.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

One response to “Klargøring af torsk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s