Lækkert alpebrød opskrift

Er der noget bedre end et dejligt nybagt brød — især hvis du selv har lavet det.

Dagen før

  • 5 dl Vand
  • 20g Salt
  • 125g Skåret rug

Dej

  • 5 dl Vand
  • 37g Gær
  • 10g Sirup
  • 100g Rugmel
  • 975g Hvedemel
  • 25g Smør el. margarine
  • 25g Halvsigtemel til drys

Dagen før. Vand salt og skåret rug blandes i skål og sættes til at trække.

Gær røres ud i vand sammen med sirup. Rugmel, hvedemel og de udblødte kerner blandes i og æltes let. Bland fedtstof i og ælt godt igennem.

Drys lidt mel på bordet og tag dejen fra skålen og ælt den lidt mere. Dæk dej klumpen til med et stykke plastik og lad den hvile i 15 min.

Del dejen i 3 lige store stykker. Ælte dejen. Form brødene som kugler. Drys med mel og skær et kryds i toppen. Dæk til med plastik og lad brødene hæve på en smurt bageplade eller bagepapir i 45 min.

Forvarm ovnen til 250 grader.

Sæt brødene i ovnen og hæld en kop vand i bunden af ovnen. Dampen giver et mere luftigt brød. Skru ned til 200 grader og bag brødet i ca. 30 min.

Nyd brødet med hjemmekærnet smør… mums!

0 kommentarer til “Lækkert alpebrød opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *