Stegetips til fisk

At stege fisk er ikke nogen videnskab. I denne video viser fiske kok Tonny Kristensen dig “hemmeligheden” til at stege fisk så den er lækker og saftig.

Torskfilet med skind. Skrab skindet fri for skæl. Skær ud i portionsstykker. Snit skindet men pas på ikke at skære for dybt ned i kødet.

Endestykkerne og andre ukurante stykker; skær et snit halvt i gennem og læg stykket dobbelt.

Rødtunge og skærising fileter. Snit dem halvt igennem 1/3 inde fra hver ende og fold stykkerne sammen.

Stegning: Ved stegning er det vigtigt at stykkerne er lige tykke. Derved er stegetiden den samme.

Panden skal være rigtig varm. Hvis ikke panden er varm nok, bliver fisken kogt i stedet for stegt. Hvis fisken sætter sig fast – så lad den være. Efter par minutter vil den selv slippe.

Når fisken bliver mælkehvid i kanten, betyder det at den er ved at være stegt. Vend stykkerne, sluk panden og steg dem færdig ved eftervarmen. Stik med en kødnål. Når den går igennem fisken uden modstand er den færdig. Lad den trække et par minutter inden servering.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

Skriv et svar