Pandekager. Der findes mange forskellige udgaver af pandekager – denne opskrift er en grundopskrift, som kan varieres næsten uendeligt. Pandekager er altid et hit både til voksne og børn.
- 400g Hvedemel
- 1 spsk Sukker
- 1½ knivspids Salt
- 3 stk Æg
- 4 dl Mælk
- 1 dl Øl
- Smør til stegning
Muligheder for at tilsætte:
- 1 tsk Stødt kardemomme
- 1 tsk Reven citronskal (usprøjtet)
- 1 tsk Reven appelsinskal (usprøjtet)
- ½ tsk Stødt kanel
- Tilbehør
- Vanilje is
- Syltetøj
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Æg og mælk piskes let sammen og blandes i melet.
Pisk dejen godt sammen, med pisker og rør øllet forsigtigt i (øllet giver luftighed og smag).
Lad dejen trække ca. 15 min.
Dejen skal være lind – altså til at hælde. Der bliver ca. 10-12 pandekager og de bages til de er gyldne ved middel varme.
0 kommentarer til “Pandekage dej”