Havtasken er uden tvivl den grimmeste fisk verdenshavene, men til gengæld er den også en af de mest velsmagende. Kødet er fast, hvidt og minder ikke så lidt om hummer.
- 7-800g Havtaske filét
- 8 skiver Bacon
- Olie til stegning
Havtaskehaler: Hvis du har en hel fisk skæres fileterne fri af det midterste ben og fjerner hinden. Se evt. andet indslag om rens havtaske
Fileterne skæres i mindre stykker af 80-100g pr. stk og et stykke bacon rulles omkring. Krydr med peber og en lille smule salt.
Panden varmes op til et stykke over middel. Fiskene steges i ca. 2 min. på hver side –med en kødnål kan du tjekke om fisken er mør, ved at stikke i den. Går den glat og uhindret igennem er den mør. Pas nu på ikke at give den for meget så bliver den kedelig og gummiagtig.
Lad de stegte stykker hvile i 5 min. inden servering. Resten af baconskiverne steges sprøde og bruges til pynt.
Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen