Havtaske – se hvordan du fileterer den.

Havtaske er uden konkurrence, den grimmeste fisk i havet — til gengæld er den en af de mest velsmagende. Havtaskefilet er helt benfri, og med en beskeden indsats kan du spare en del penge pr. kg ved selv at filetere.

  • 1 stk Hel frisk Havtaske

I overgangen mellem hoved og hale – ved rygsøjlen mærkes to fordybninger. Stik kniven i her og skær ud med finnerne.

Lige under øjet, sidder der et delikat stykke kæbekød som skæres ud.

Hale stykket: Find rygraden og skær ned langs med den fra hoved til hale.

At flå fisken. Et par cm fra halen lægges et snit igennem skindet og ned til kødet. Tag fat i skindet og lad kniven følge skindet. Ca. midt på fileten, er der nogle bruskagtige stykker der skæres bort. Når det er gjort, har du et helt benfris stykke fisk – som kan tilberedes helt eller skæres ud i stykker.

Hoved og knogler kan bruges til at koge fiskefond.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

Skriv et svar