Hjemmelavede syltede rødbeder


Syltede rødbeder på leverpostejen, til frikadeller og hakkebøf. Prøv selv at lave dem – det er slet ikke svært og tager ikke lang tid.

  • 3 stk Friske rødbeder
  • 20 stk Sorte peberkorn
  • 20 stk Hvide peberkorn
  • 2-3 stk Laurbærblade
  • Salt
  • Atamon

Vask rødbederne grundigt uden at ødelægge skrællen. Læg dem i en gryde og tilsæt peberkorn og laurbærblade fyld vand på så det dækker.

Vandes bringes i kog og rødbederne koges ved svag varme i ca. 20-30 min afhængigt af rødbedens størrelse. Kan skindet trykkes af med en finger, er rødbeden mør.

Rødbederne skrælles ved at skubbe/trykke skindet af. det kan anbefales, at tage et par gummihandsker på – de farver rigtigt meget

Skær enderne af og skær rødbederne i skiver – ca. 0,5 cm.

Læg skiverne i en krukke eller glas med låg der er skyllet i atamon og lagen hældes over. Skal trække 2-3 dage før de smager af noget og efter en uge er de rigtigt gode.

One response to “Hjemmelavede syltede rødbeder

  1. Pingback: Anderillette | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s