Jomfruhummer suppe

Jomfruhummersuppe er en fantastisk lækker skaldyrssuppe, som det er værd at bruge både tid og kræfter på.

 • 1 kg Hummerhaler
 • 100g Porre
 • 100g Selleriknold
 • 100g Gulerod
 • 100g Løg
 • 2 fed Hvidløg
 • 1 tsk Fennikelfrø
 • 1 tsk Sød paprika
 • 1 tsk Sorte peberkorn
 • 1 tsk Karry
 • 1 spsk Tomatpuré
 • 2 dl Hvidvin
 • 1 dl Noilly prat el. sød vermouth
 • ½ dl Fløde

Hummerhalerne pilles. Hvis det er hele jomfruhummere vrides halen og hoved fra hinanden (gem hoved delen). Helt friske haler lægges evt. i fryseren i ca. 20 min. – det gør dem meget lettere at pille. Hold halerne med ryggen ned ad og tryk siderne på halerne sammen så det giver et knæk og pil skallen af – slut ved viften på halen. Hold fast i halens skal og træk kødet ud – tarmen skulle meget gerne blive siddende på skallen. Hvis ikke den følger med ud, skæres den fri og halerne skylles. Gem skallerne.

Rodfrugterne skrælles og skæres i grove tern, lad hvidløgsfed beholde skallen på.

Varm rapsolie op i en stor gryde den skal være rygende varm. Brun hummerhovederne/kroppene og skallerne af i rapsolie. Bland krydderierne og tomatpuré i og bland dem godt med skallerne og rist i 2-3 minutter. Tilsæt rodfrugterne og hvidløg lad det stege med et par minutter. (brug ikke olivenolie den kan ikke tåle den høje temperatur).

Hvidvin og Noilly Prat kommes i gryden og bringes i kog. Skru lidt ned og lad det koge ind i ca. 2 min. Tilsæt 1,5 l vand og bring hele herligheden i kog. Skru ned og lad det simre i en times tid.

Suppen sigtes over i en mindre forvarmet gryde og 0,5 dl fløde tilsættes suppen. Bring den i kog og lad den simre i ca. 5 min. I mens skæres en halv porre og en gulerod i julienne (superfine strimler).

Julienne skåret porre og gulerod samt jomfruhummerhalerne kommes i gryden. Giv det et hurtigt opkog og suppen er klar til servering.

Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen

Skriv et svar