Hjemmelavet rødkål


Hjemmelavet rødkål er simpelt at lave og tager ikke lang tid – og så smager det jo rigtigt godt til flæskestegen eller frikadellerne.

  • 750g Rødkålshoved
  • ¾ dl Lager eddike
  • 4-6 spsk Sukker
  • 1,5 dl Ribssaft
  • Salt
  • Peber
  • Smør til stegning

Tag de yderste blade af rødkålshovedet. Flæk kålhovedet i 1/8. Lad stokken sidde, så er det nemmere at styre, når du skal snitte. Snit det fint – men selvfølgelig ikke stokken.

Smelt smørret i gryden og svits kålen et par minutter og kom eddiken og ribssaft i. Drys med lidt sukker, salt, peber.

Lad kålen simrer i ca. 30 min. men rør i den jævnligt. Smag på den – juster evt. smagen med sukker hvis den er for syrlig.
Efter ca. 60 min er kålen mør – smag den evt. til med salt og sukker – og rødkålen er klar til servering.

Rødkålen kan laves dagen for inden og varmes op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s