Selv hvis du ikke kan lide at spise muslinger, smager muslingesuppe rigtig godt. Faktisk er det heller ikke svært at lave muslingesuppe.
- 1 kg Blåmuslinger
- 50g Porre
- 50g Knoldselleri
- 50g Gulerod
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl Hvidvin
- 1 dl Vand
- ½ dl Fløde
- 1 bt Persille
Muslingerne skylles og renses for sand og tang. Kasser dem der er åbne og gået i stykker.
Porre, knoldselleri og gulerod skæres ud i tern ikke for store. Grøntsagerne og de hakkede hvidløgsfed brunes af i en stor gryde i et minut ved god varme. Kom muslinger i og bland godt rundt.
Tilsæt hvidvin og vand og bring det hele i kog. Lad suppen koge under låg 5 min. Tiden beregnes fra suppen kom i kog. Muslingerne skal have åbnet sig — dem der er lukket kasseres. Tag muslingerne ud af skallen.
Si suppen over i en mindre gryde og tilsæt fløde og bring det i kog. Skru ned og lad det simre i 5 min. Smag til med salt og peber og evt. lidt karry.
Skær en gulerod og en halv porre i julienne (superfine tynde strimler). Vask og hak persillen fint og kom hele herligheden i gryden sammen med muslingerne lige før servering.
Suppen kommes i en lille skål sammen med en musling skallerne. Skålen placeres på en stor tallerken evt. sammen med et par muslingetoast.
Råvare er leveret af Skagenfood.dk
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen