Pigvar er en utrolig lækker hvid fisk, som stort set er uden ben. Den er enkel at tilberede og smager supergodt.
- 1 kg Fersk og frisk pighvar filet
- 1/5 Selleri knold
- 1 stk Løg
- 30g Smør
- ¼ stk Æble
- ½ dl Hvidvin
- 1/3 bt Persille
- Raps olie
- Salt
Selleri, løg og æble skæres alumetes – fine strimler. Selleri og løg svitses i en gryde med rapsolie i ca. 30 sek. Æblestykkerne kommes i og der steges yderligere ca. 30 sekunder. Tilsæt hvidvin og krydder med salt. Lad det simre til hvidvinen er reduceret med en 1/3. Smelt en klat smør under omrøring og tag gryden af. Lige før servering drysses hakket persille i.
Stegepande varmes op med rapsolie. Sørg for at den er godt varm. Fisken saltes ganske lidt (ikke noget med peber) og lægges på den varme pande. Stegetiden er totalt set 2-4 min. afhængig af tykkelse på fisken. Den steges næsten færdig på den ene side, og vendes når kanten på fisken bliver mælkehvid — den skal kun lige have 30-45 sek. på den anden side. Tag panden af varmen og lad fisken trække på panden mens garnituren anrettes på tallerknen.
Opskrift er udarbejdet af Tonny Kristensen, Restaurant Snerlen
Råvare er leveret af Skagenfood.dk