Afpudsning af mørbrad er ikke nogen videnskab, men der er nogle gode råd, at hente hvis du ser dette indslag. Det er i øvrigt ens om det er en svinemørbrad eller oksemørbrad – eller fra et andet dyr.
Bimørbrad trækkes og skæres af. Stik fingrene ind under hinderne og træk dem af. Den store sene skal skæres af. Stik kniven i et par cm. fra enden, og skær den fri. Tag fat i den ende af senen du har skåret fri og lad knives æg følge senen og skær resten af
Den store sølvhinde fjernes. Kniven vendes en anelse opad derved kommer der ikke for meget kød med.
Mørbradhoved
Skær det lidt fri og fjern det fedt og sener der sidder imellem hovedet og mørbraden.
Skal mørbraden skæres i bøffer eller helsteges anbefales det, at lade noget af fedtet sidde. Det giver smag og smelter væk under stegning. Skal mørbraden der imod pakkes ind i dej fjernes alt fedt.