Stegt mørbradbøf

Mørbrad bøffer kan nemt blive en tør klump at synke. Slagter Heidi viser dig hvordan og hvor længe en mørbradbøf stege, så du er sikker på en lækker, saftig mørbradbøf.

  • 4 stk Mørbrad bøf
  • ½ dl Olie — raps eller vindruekerne
  • 50 g Hvedemel
  • Salt og peber

Inden stegning krydders bøfferne med salt og peber. Eventuelt vendes de i hvedemel.

Varm panden og olie op til den er meget varm. Kødet vil sænke pandens temperatur, når det kommer på. Når pandens temperatur er oppe på meget varm igen – skruer du en anelse ned. Bøfferne skal jo ikke brændes af.

Kødet steger i ca. 5-7 min. Bøfferne vendes når de har fået stegeskorpe.

Mørbrad bøfferne må gerne være lyserøde inden i – men kødsaften skal være klar. Når du mærker på bøffen skal den give efter, men må ikke være blød. Lad bøfferne hvile i ca. 5 minutter så kødsaften kan fordele sig.

Skriv et svar