Flæskesteg – tjek kvaliteten

Kamsteg eller flæskesteg — kært barn har mange navne. Hvis du vil være sikker på sprød svær på stegen så bør du tjekke dette indslag hvor slagteren giver tips til, hvordan du vælger den rigtige steg.

Kvalitet

En flæskesteg kommer fra kammen og det vil sige ryggen af grisen. Jo mindre fedt der er under sværen og i kødet, jo sværere er det at få sprød svær. Oftest er kammen delt i to, og derfor kan du med fordel vælge den del af kammen (stegen), der har siddet tættest på nakken — den har mest fedtmarmorering.

At ridse svær

Sværen er sej og svær at skære i, derfor kan det anbefales, at bruge en hobbykniv. Skær igennem sværen og helt ned i fedtet men ikke ned i kødet. Hvis stegen er ridset på forhånd, så tjek at den er ridset ordentligt.

Ben

Fjern evt. ribben og andre ben – det letter udskæringen. Hvis mørbradstykket (et stor stykke knogle i den ene ende af stegen) sidder på, kan det med fordel. Benene kan gemmes og bruges til barbecue ben.

Sparetip

Hvis du køber en hel kamsteg får du den ofte til en bedre pris. Befri den for ribben — dem kan du gemme og bruge på grillen. Del den i to og brug den ene halvdel til steg. Den anden halvdel skære du sværen af og skære ud til koteletter.

0 kommentarer til “Flæskesteg – tjek kvaliteten”

Skriv et svar