Flæskesteg – sådan steger du den


Julemiddagen står og falder med, om der er sprød svær på stegen. Slagteren viser dig her et par tips og tricks til, hvordan du steger flæskesværen til perfektion.

  • 1 stk Flæsketeg
  • Laurbærblade
  • Nelliker

Forvarm oven til 200 grader.

Steg med ben i

Hvis der er ben i stegen placeres den i et ovnfast fad og der hældes et par dl vand ved.

Steg uden ben i

Hvis stegen er uden ben i steges den på en rist med et drypfad under neden.

Forberedelse

Rids sværen helt ned i fedtet — men ikke ned i kødet. Salt sværen og gnid det godt ned imellem sværene. Kom evt. laurbærblade og nelliker mellem sværen. Sæt stegen i et ovnfast fad. Kom vand i bunden eller i drypfadet — vandet giver damp så stegen ikke tørre ud og giver saft og kraft til din sovs. Sørg for at stegen står vandret — sværen skal være i samme højde på tværs. Brug folie eller kartofler til at nivellere.

Stegning

Kom stegen i ovnen — efter en ca. en time kigger du til stegen og fyld evt. lidt mere vand ved. Stegen skal stege ca. 1 ½ time. Stegetermometeret skal vise 70-72 grader — måles i midten af stegen.

Er sværen sprød: Kør kniven eller stegegaflen over sværen – du er ikke i tvivl om sværen er sprød. Er sværen ikke helt sprød. Hæv temperaturen med 30-40 grader eller brug grillen.

Den overskydende stegesky bruges til sovsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s