Hjemmelavet sherry sild – en klassiker på frokostbordet. Her en hjemmelavet version som kan laves med et minimum af forberedelse. Kan i øvrig hurtigt laves om til at blive en portvins sild.
- 3-4 stk Kryddersild
- 10 stk Hvide peberkorn
- 8 stl Sorte peberkorn
- 1 spsk Kapers
- 3 spsk Hvid lagereddike
- 1 dl Rørsukker
- 1 ½ dl Sherry
- ½ dl Vand
Sherry sild skal trække i min. 24 timer for at få en god og lækker smag.
Eddike, sukker og vand kommes i en gryde. Der tilsættes sherry, kapers, hvide og sorte peberkorn. Det hele bringes langsomt i kog.
Lad lagen køle af. Sildefilter skylles – duppes tørre og lægges i sherry lagen.
Anretning. Sildene skæres i mundrette stykker og anrettes i en skål med dild, hakkede løg og kapers sammen med et par skefulde af lagen.
Tip: udskift sherry med portvin – det er en superlækker variant. Tilføj evt en skive appelsin eller 2 til jul.