Sort pasta med blåmuslinger


Original sort pasta er farvet med blæksprutteblæk, hvilket gør den ideel til fiske- og skaldyrsretter. Her serveres den med dampede muslinger – super lækkert.

  • 1 kg Friske blåmuslinger
  • 2 bt Bredbladet persille
  • 1 stk Lille løg
  • 5 fed Hvidløg
  • 3 dl Tør hvidvin
  • 30g Smør
  • ½ dl Oliven olie
  • 1 spsk Citron saft
  • 1 tsk Revet citronskal
  • 400g Sort pasta

Klargør blåmuslinger (se indslag om muslinger)

Dampet muslinger: Muslingerne kommes i en gryde og hvidvinen hældes over. Når muslingerne har åbnet sig saltes de let. Hæld dem gennem en sigte og gem den varme hvidvin.

Pastaen sættes over — husk at tjekke kogetiden.

Sauce: Smelt smør og olie i en sauter pande tilsæt hakket løg og hvidløg — sauter ved svag varme. De skal kun lige blive bløde og ikke tage farve. Revet citronskal, citronsaft og hakket persille kommes i og der krydders med salt og peber. Hæld den varme hvidvin fra muslingerne ved og lad den koge op.

Lige før pastaen er al dente, tages den direkte fra gryden over i saucen med en tang. Der må gerne hænge lidt vand ved. Lad pastaen suge noget af saucen til sig (ca. 2 min.) og kom muslingerne ved. Anret på en tallerken og drys hakket persille over.

Vært Mikele Volpi, Restaurant San Giovanni

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s