Æbleskiver med fløde


Lækker æbleskive dej lavet med fløde – bag dem selv, det vil du ikke fortryde.

  • 3 dl Hvedemel
  • ¼ tsk Salt 
  • 1 tsk Sukker 
  • ½ tsk Kardemomme 
  • 2,5 dl Fløde
  • 4 stk Æg
  • 50g Smør

Hvedemel, salt, sukker og kardemomme blandes i en skål.

Del æggeblommer og hvider for sig.

Hæld fløden i en skål og pisk æggeblommerne i — rør melet i blandingen og pisk dejen glat.

Lad dejen hvile i køleskab 30-60 min.

Smelt smørret – rør det i dejen.

Pisk æggehviderne helt stive. De stive æggehvider gør æbleskiverne luftige — derfor er det vigtigt, at du ikke pisker, men forsigtigt vender æggehviden i dejen. Vend først en lille smule i dejen og dernæst resten i dejen.

Varm æbleskivepanden op og smør hvert af hullerne med smør. Fyld hullerne ca. 2/3 op og bag dem til der er lys brun skorpe og vend dem først ca. 1/3 rundt og så helt rundt.
Bag dem til de er gyldne. Brug evt. en strikkepind eller en kødnål til at stikke i æbleskiven hvis der hænger dej ved, er de ikke færdige og skal bages lidt mere.

Serveres med syltetøj og flormelis.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s