Æbleskiver med fløde

Lækker æbleskive dej lavet med fløde – bag dem selv, det vil du ikke fortryde.

  • 3 dl Hvedemel
  • ¼ tsk Salt 
  • 1 tsk Sukker 
  • ½ tsk Kardemomme 
  • 2,5 dl Fløde
  • 4 stk Æg
  • 50g Smør

Hvedemel, salt, sukker og kardemomme blandes i en skål.

Del æggeblommer og hvider for sig.

Hæld fløden i en skål og pisk æggeblommerne i — rør melet i blandingen og pisk dejen glat.

Lad dejen hvile i køleskab 30-60 min.

Smelt smørret – rør det i dejen.

Pisk æggehviderne helt stive. De stive æggehvider gør æbleskiverne luftige — derfor er det vigtigt, at du ikke pisker, men forsigtigt vender æggehviden i dejen. Vend først en lille smule i dejen og dernæst resten i dejen.

Varm æbleskivepanden op og smør hvert af hullerne med smør. Fyld hullerne ca. 2/3 op og bag dem til der er lys brun skorpe og vend dem først ca. 1/3 rundt og så helt rundt.
Bag dem til de er gyldne. Brug evt. en strikkepind eller en kødnål til at stikke i æbleskiven hvis der hænger dej ved, er de ikke færdige og skal bages lidt mere.

Serveres med syltetøj og flormelis.

Skriv et svar