Kalkun fond


Når du alligevel skal stege kalkunen er det nemt også at lave fond – det giver langt den bedste sovs.

  • Vinger, kråse, hals og indmad
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Gulerod
  • ½ stk Porre
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 1 kvist Timian
  • 1 dusk Persille
  • 1-2 stk Laurbærblade
  • 1 håndfuld Selleriknold
  • 8-10 stk Peberkorn
  • 7.5 dl Vand
  • Salt, Peber
  • Olie til stegning

Hak eller flæk vingerne og halsen i mindre stykker. Varm en stor gryde op med olien og brun kalkun stykkerne af i ca. 5-10 min.

Vask og skræl grøntsagerne. Skær dem ud i grove stykker. Lad skallen sidde på løget – det giver farve. Put hele herligheden i gryden sammen med kalkun stykkerne og lad det brune i 5-10 min. Hæld vand på så det dækker og kog fonden op. Lad fonden simrer ved svag varme i 60 min. Smag fonden til med salt og peber.

Fonden hældes igennem en sigte og den er klar til brug.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s