Ande fond

Til and hører altså en god sovs. Den bliver helt klart bedst, når den er lavet på en god kraftig andefond. Se her hvordan man gør.

  • 2-3 stk Indmad fra anden. Vingespidser og hals
  • 1-2 stk Porre top
  • 1-2 stk Løg
  • 1 dusk Gulerødder
  • Persille stængler
  • Vand

Smelt margarine i en gryde. Brune indmad, hals, vingespidser af i fedtstoffet indtil det har taget godt med farve.

Kom grøntsagerne i gryden og brun dem med i nogle minutter. Brug de grøntsager du har ved hånden.

Hældt vand på til det lige dækker. Bring gryden til kogepunktet. Skru ned og lad det simrer i 2-3 timer under låg. Kig til den en gang i mellem.

Hæld fonden igennem en si og den er klar til at lave lækker sovs af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *