Lækker rødvins sovs som kan bruges til både steg og fugl og så er den enkel at lave
- 250g Champignon
- 3,5 dl Okse, grøntsags-, hønse Bouillon el. Fond
- 3 spsk Olie
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Løg
- 2 spsk Tomat puré
- 1,5 dl Rødvin
- 1 dl Piskefløde
Rens Champignon og skær dem i skiver.
Varm olien op i en gryde eller sautér pande. Svits løg og hvidløg til de er bløde ved medium varme.
Skru op for varmen og tilsæt champignon og vend dem sammen med løgene. Trick: lad være røre panden i nogle minutter så undgår du at champignon safter.
Tilsæt tomat koncentrat og bland det godt sammen. Rødvinen hældes i og det koges godt igennem ca. 4-5 min. Tilsæt boullion/fond og kog igennem. Smag til med salt og peber og lad sovsen koge ind/reducere i ca. 10 min. Hæld fløde i og varm den godt igennem og smag på den. Lad den koge ind/reducere i ca. 5 min. det gør, at den bliver lidt tykkere.
Hvis man vil have sovsen tykkere kan den jævnes med maizena.
Hej! Hvor mange personer er sovsen til? Jeg skal lave den til 11 personer nemlig.