Brunkager


Her er en lækker opskrift og gennemgang af hvordan du selv laver dine egne lækre brunkager.

  • 1 kg Hvedemel
  • 500g Smør
  • 500g Sukker
  • 250g Sirup
  • 125g Mandler
  • 7g Stødt nellike
  • 25g Stødt kanel
  • 15g Potaske

Skold, smut og hak mandlerne groft.

Sirup, smør og sukker varmes op ved svag varme til lige før kogepunktet – tag gryden af og køl massen ned.

Bland mandler, nelliker, kanel i sirup blandingen.

Opløs potaske i en sjat vand og rør i blandingen.

Kom mel i og rør det godt igennem til dejen samler sig. Lad dejen køle ned – gerne i køleskab.

Når dejen er afkølet rulles den ud til en pølse på ca. 5 cm tykkelse. Rul den ind i bagepapir og lad den stå i køleskab min. 2-3 timer – gerne natten over. Det gør dejpølsen skærefast.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Med en skarp kniv skæres tynde skiver af dejen pas på ikke at trykke dejpølsen flad. Læg skiverne på en smurt bageplade eller brug bagepapir. Bag brunkagerne i den forvarmede ovn ca. 6-7 min.

Lad småkagerne køle helt af før de kommes i dåse ellers bliver de bløde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s