Marcipan konfekt med chokoladeovertræk og pynt

Juleknas eller julekonfekt? Denne redaktør er tosset med marcipan – her vises hvordan du selv kan lave overtrukken marcipan konfektstykker der ikke står tilbage for dem du kan købe. God fornøjelse.

  • 500g Rå marcipan
  • 30g Fint hakket mandler eller hasselnødder
  • 5g Chokoladestøv
  • 30g Nougat
  • 5-10 stk Hele hasselnødder
  • 20g Hvid smeltet chokolade

Rul marcipan til en pølse på størrelse med en 2 eller 5 krone i diameter. Med en kagerulle køres den ned så den bliver ca. 1-1,5 cm i højden. Skær siderne af og fjern det overskydende marcipan. Så har du et langt rektangulært stykke marcipan. Skær ud så du har et antal kvadratiske stykker marcipan.

Ét marcipanstykke af gangen lægges i skålen med den tempererede chokolade, vippes rundt med gaflen og løftes op – overskydende chokolade dryppes af. Gaflen køres over skålens kant så overskydende chokolade skrabes af. Det overtrukne stykke marcipan placeres på et stykke bagepapir og gaflen tørres af. Gentag processen til der ikke er flere marcipanstykker.

Forslag til pynt. Med siden af gaflen trykkes der let i chokoladen så der efterlades et langt mærke på toppen af marcipanstykket. De kan gøres som diagonal eller kryds. Husk at tørre gaflen af efter hver gang.

Forslag til pynt. Med siden af gaflen trykkes der let i chokoladen så der efterlades et langt mærke på toppen af marcipanstykket. De kan gøres som diagonal eller kryds. Husk at tørre gaflen af efter hver gang.

Hakkede nødder. Der drysses fine hakkede nødder på kanten/hjørnet af marcipanstykket.

Chokolade støv. Lad noget af det smeltede chokolade størkne i et tyndt lag på en kold, hård og jævn overflade. Skrab det fri med en kniv og drys det på nogle af marcipanstykkerne.

Nougat og hasselnød. Smelt nougaten og kom det i en skål. Tilsæt en anelse kold vand under omrøring. Kom nougaten i en sprøjtepose. Et trick: sæt sprøjteposen i en kande eller litermål. Træk posen ud over kandens kant – så er det let, at få nougaten i posen. Tryk luftebobler ud af nougaten og sprøjt rosetter på et antal marcipanstykker. Med let hånd trykkes en hasselnød fast i nougaten.

Smeltet hvid og mørk chokolade. Smelt hvid og mørk chokolade i hver sin skål. Lave en cornette (kræmmerhus) af bagepapir. Kom chokoladen i cornette og tryk det godt i bund. Klip et lille bitte hul og sprøjt fine striber hen over de overtrukne marcipanstykker.

Skriv et svar