Hjemmelavede småkager. Få helt bogstaveligt fingrene ned i dejen – det kræver lidt arbejde men du bliver rigt belønnet når de kommer ud af oven.
- 250g Hvedemel
- ½ tsk Hjortetakssalt
- ½ stang Vanilje
- 50g Hakkede smuttede mandler
- 200g Smør el. margarine
- 125g Sukker
- ½ stk Æg
De tørre ingredienser blandes: mel, hjortetakssalt, og fint hakket mandler.
Marven presses eller skrabes ud den halve vanilje stang og det røres i de tørre ingredienser.
Smørret/margarine smuldres i, sukker tilsættes og dejen samles med det halve, sammenpiskede æg.
Dejen stilles i køleskab mindst 30 min.
Forvarm ovnen 200 grader.
Dejen kommes i en sprøjtepose med tyl i og der sprøjtes ringe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages gyldne i ovnen – ca. 8 min.
Lad dem køle lidt inden de flyttes over på en rist.