Disse jødekager er småkager med kanelsukker og mandler på. Lav dejen samtidig med brunkagerne og gør dagen til stor bagedag
- 250g Hvedemel
- ½ tsk Hjortetakssalt
- ½ tsk Stødt ingefær
- 1 stk Skal af usprøjtet citron
- 200g Smør el. margarine
- 125g Kanel sukker
- ½ stk Æg
- Ca. 30g Mandler
Skold, smut og hak mandlerne groft.
Mel, hjortetakssalt, ingefær og citronskal blandes. Smør/margarine skæres i tern og masseres/smuldres sammen med melet til det samler sig. Pisk et æg sammen og kom ca. halvdelen i. Det samler dejen.
Sukkeret tilsættes og dejen samles med det halve af det sammen piskede æg.
Lad dejen hvile i min. 30 min tildækket i køleskab. Kagerne bliver endnu bedre af at hvile til dagen efter.
Forvarm ovnene til 200 grader
Drys lidt mel ud på bordet. Dejen rulles ud på en glat overflade ca. 2-3 mm tykke. Pas på, at den ikke hænger fast i overfladen.
Med et glas af passende størrelse, 3-5 cm, stikkes et antal kager ud. Brug en palet kniv til at løfte dem over på en bageplade med bagepapir på.
Kagerne pensles med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker og fint hakkede mandler. Bages i 5-8 min
Lad kagerne køle helt af inden de kommes i en kasse eller dåse.