Uhmmm — roastbeef. Sådan steger du den helt perfekt i ovnen. Roastbeef kommer af okseinderlår, oksetyksteg eller okseklump.
Varm oven op til 180 grader.
Varm en pande med fedtstof til den er godt hed. Brug en neutral olie der kan tåle høj temperatur. Krydder stegen med salt og peber. Brun den på alle sider så den får stegeskorpe.
Sæt et ovnfast fad i ovnen med vand i bunden. Det giver damp som gør at stegen ikke bliver tør. Samtidig er fadet lettere at rengøre.
Sæt et stegetermometer i midten af stegen og placer den på risten over fadet. Steges i ca. 15 min. til kernetemperaturen:
Rød 55 grader.
Rosa 58-60 grader.
Lad stegen hvile 20 min. Vær opmærksom på at temperaturen stiger 5-10grader hvis den pakkes ind i folie.
Fjern snoren og skær den i skiver. Til frokost, helt tynde skiver 2-3 mm — til middag lidt tykkeres 3-4 mm.