Hjemmelavet rødkål er simpelt at lave og tager ikke lang tid – og så smager det jo rigtigt godt til flæskestegen eller frikadellerne.
- 750g Rødkålshoved
- ¾ dl Lager eddike
- 4-6 spsk Sukker
- 1,5 dl Ribssaft
- Salt
- Peber
- Smør til stegning
Tag de yderste blade af rødkålshovedet. Flæk kålhovedet i 1/8. Lad stokken sidde, så er det nemmere at styre, når du skal snitte. Snit det fint – men selvfølgelig ikke stokken.
Smelt smørret i gryden og svits kålen et par minutter og kom eddiken og ribssaft i. Drys med lidt sukker, salt, peber.
Lad kålen simrer i ca. 30 min. men rør i den jævnligt. Smag på den – juster evt. smagen med sukker hvis den er for syrlig.
Efter ca. 60 min er kålen mør – smag den evt. til med salt og sukker – og rødkålen er klar til servering.
Rødkålen kan laves dagen for inden og varmes op.