Syltede rødbeder på leverpostejen, til frikadeller og hakkebøf. Prøv selv at lave dem – det er slet ikke svært og tager ikke lang tid.
- 3 stk Friske rødbeder
- 20 stk Sorte peberkorn
- 20 stk Hvide peberkorn
- 2-3 stk Laurbærblade
- Salt
- Atamon
Vask rødbederne grundigt uden at ødelægge skrællen. Læg dem i en gryde og tilsæt peberkorn og laurbærblade fyld vand på så det dækker.
Vandes bringes i kog og rødbederne koges ved svag varme i ca. 20-30 min afhængigt af rødbedens størrelse. Kan skindet trykkes af med en finger, er rødbeden mør.
Rødbederne skrælles ved at skubbe/trykke skindet af. det kan anbefales, at tage et par gummihandsker på – de farver rigtigt meget
Skær enderne af og skær rødbederne i skiver – ca. 0,5 cm.
Læg skiverne i en krukke eller glas med låg der er skyllet i atamon og lagen hældes over. Skal trække 2-3 dage før de smager af noget og efter en uge er de rigtigt gode.
0 kommentarer til “Hjemmelavede syltede rødbeder”