Hjemmebagt rugbrød med varm leverpostej – lyder det lækkert? Så er det bare at gå i gang.
Udblødte kerner:
- 50g Græskarkerner
- 20g Salt
- 160g Rugkerner
- 25 dl Vand
DEJ:
- 4 dl Koldt vand
- 14g Gær
- 160g Hvedemel
- 344g Rugmel
- 12g Malt
- 1 portion Surdej
- 5g Salt
- 15-20g Græskarkerner til pynt
Udblødning af kerner. Græskarkerner, Rugkernerne, salt og vand kommes i en skål og trækker i 24 timer.
Alle ingredienser kommes i en skål og blandes til en blød masse og stilles til hævning i 1-2 timer.
De udblødte rugkerner æltes i dejen. Dejen hviler/hæver tildækket i 1-2 timer.
Formen smøres med olie eller smør. Fugt fingrene og vej dejen af, 1 kg pr brød – dejen skal være blød. Form brødet til en stor pølse og tryk det let ned i formen og der pyntes med græskarkerner. Dejen hæver 30-45 min tildækket inden bagning.
Brødet sættes i en forvarmet ovn på 200 grader og der hældes et glas vand i bradepanden under neden. Temperaturen sænkes til 160 grader og brødet bages i 60 min.
Brødet er færdigt når det lyder/mærkes hult. Tag det ud af formen og lad det afkøle.
Mens brødet er lunt kommes det i en plastik pose det holder brødet fugtigt og lækkert.
Nyd brødet med hjemmekærnet smør… mums!
Er 25 dl. Vand ikke meget?